Over mij

Mijn werk bestaat sinds 1998 uit trainen, coachen en adviseren binnen en buiten het onderwijs. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van teams, individuele medewerkers en management.  Voordat ik als trainer/coach aan de slag ging heb ik 15 jaar op scholen gewerkt zowel in Nederland als in het buitenland. Mijn trainings- en advieswerkzaamheden brachten mij de laatste jaren opnieuw vaak over de grens. Zo heb ik meerjarige projecten begeleid in Hongarije en Indonesië en was ik voor kortere opdrachten op Sint Maarten en Curacao. Naast het begeleiden van onderwijsorganisaties heb ik ook ervaring met training en coaching binnen het bedrijfsleven.

Ik heb o.a. een onderwijskundige masters degree, verschillende coach-trainingen gehad en de tweejarige opleiding ‘Instrumenten voor hulp’ gevolgd bij het ITIP.
Verder zie ik de dagelijkse praktijk als mijn belangrijkste leerschool waaraan ik me kan blijven ontwikkelen.

Franca Wouters, interne coach Basisschool De Bolster in Gilze:
Vier jaar geleden leerde ik Ellen kennen, zij kwam als externe begeleidster bij ons op school. Dat was het begin van een ontdekkingstocht….een tocht die mij inzicht gaf in mijn eigen handelen, denken en voelen. En het mooie van die tocht is: al die ontdekkingen doe ik zelf, en Ellen loopt langs de zijlijn mee. Door haar manier van observeren en vragen stellen, en dan vooral doorvragen kom ik tot inzichten over mezelf die me enorm hebben verrijkt en nieuwe kwaliteiten bij mij ontwikkeld hebben. Ze begeleidt me nu in mijn functie als interne coach op onze school, waarbij ik hoop dit ook teweeg te kunnen brengen bij mijn collega's. Het is een ontdekkingstocht, waarbij de weg terug geen optie is, en waar nog steeds opnieuw te ontdekken valt. Ellen, ik hoop dat je nog lang met me oploopt!"